Hopp til innholdet
Har du eller noen du kjenner opplevd å bli diskriminert?

Forskjellen på å ha rett, og å få rett:

Vi har et sterkt rettslig vern mot diskriminering. Det er likevel mange som daglig opplever ting som ikke er greit, og som ikke har mulighet for å få hjelp eller få endret på det som ikke er greit. Vi mener at rettssikkerheten til alle som utsettes for trakassering og diskriminering må styrkes. Det vil si at alle som utsettes for diskriminering må ha en reell mulighet for rettslig hjelp. Altså både ha rett, og få rett.

Illustrasjon av fargerike mennesker.
Illustrasjon: Sunniva Bogetun Johansen

Det kan være du behøver hjelp for å klage til diskrimineringsnemnda? Kanskje behøver du hjelp for å få en sak inn til tingretten? Eller du skulle ønske det var mulig å få til en dialog med den som har behandlet deg dårlig?

Du har mange muligheter. Og du kan velge å ikke gjøre noe. Av og til er det best. Men det må få være ditt valg! Ofte er det vanskelig å vurdere hva som er lurt når man står midt oppe i ting, så kanskje kan det hjelpe bare å prate høyt med noen om det man opplever som vanskelig? Kontakt oss gjerne på e-post eller telefon, eller send oss en melding her, så kan vi ta en uforpliktende samtale om hvilke muligheter du har. Og hvem som kan bistå deg.

Likestillings- og diskrimineringsombudet gir veiledning, også i enkeltsaker, og kan kontaktes helt gratis. De har mye materiell på sine nettsider om diskriminering og hva det er, og de holder jevnlig kurs.

Vi i Egalia bygger opp et fast tilbud om rådgivning, rettshjelp opp mot nemnd eller domstol, og hjelp til dialog eller mekling. Vi har i dag begrenset med ressurser, så vi kan foreløpig først og fremst tilby rådgivning og hjelp med hvor man kan henvende seg og hva man kan gjøre. Vi kan hjelpe med å utforme klager. Vi svarer alle som tar kontakt med oss.

Hender som holder rundt en ring med papirmennesker.

Rådgivning

Steiner balanserer på hverande.

Rettshjelp

To kvinner snakker sammen.

Dialog