Hopp til innholdet

Rådgivning

Vi kan gi råd om alt, egentlig. Eller, vi ønsker å kunne gi deg råd, om alt. Alt som har å gjøre med diskriminering, om det var uklart. Faglig godt begrunnede råd som passer for deg og din situasjon. Hvor vi tar hensyn til det du forteller, og så kobler det opp mot hva jussen sier. Som igjen må kobles opp til de mulighetene som faktisk finnes, og hva du behøver og ønsker.

Vi ønsker ikke å bygge luftslott for deg. Vi er heller ikke skredderne til keiseren uten klær. Det vi vil er å gi deg gode, realistiske råd for hva du kan gjøre her og nå. Det kan være at det aller lureste for deg er å møte din trakasserende sjef i tingretten. Eller at du har helt rett om at du har blitt diskriminert, men at du likevel må la saken ligge fordi det å gjøre mer kun skader deg eller fordi jussen ikke gir deg noen gode muligheter. Alle situasjoner er ulike, og derfor er alle svarene ulike.

Vi blir veldig glade om du tar kontakt med oss her, på Facebook eller via e-post. Vi er ikke farlige! En samtale med oss er helt uforpliktende for deg. Vi har taushetsplikt om det du forteller oss. Fordi vi er et privat selskap vil ingen kunne kreve innsyn i våre dokumenter på grunn av offentlighetsloven eller forvaltningsloven. Så det som er mellom deg og oss er nettopp det. Og kun det.

Vårt store mål er å kunne tilby hjelp til alle. Helt gratis. Men, vi har ingen offentlige tilskudd, og er fortsatt i en etableringsfase så vi må i utgangspunktet ta betalt for det vi gjør. Samtidig er vi klar over at ikke alle har ressurser til å betale oss. Vi rådgir derfor gratis når vi kan. Bruk gjerne kontaktskjemaet vårt eller send en e-post, så tar vi kontakt med deg.


Er du under 18 år og lurer på noe rundt diskriminering eller trakassering? Kontakt oss på e-post, Facebook eller via telefon om du lurer på noe. (Joda, vi vet Facebook er oldschool. Det er også vi. Men vi kommer andre steder, vi lover! Vi må bare få litt hjelp til det først.) Når du er under 18 år er du i teorien veldig godt vernet mot diskriminering, det er nemlig en del «ekstra» rettigheter for alle som er under 18 år. For eksempel gjelder Barnekonvensjonen bare for dere. Og den står sterkere enn nesten alle andre lover i Norge!


Vi gjør oppmerksom på at rådgivningen vår er begrenset til brudd på gjeldende diskrimineringslov, og at vi av kapasitetshensyn ikke kan følge opp alle henvendelser. Men vi gjør vårt ytterste for å svare deg så snart vi kan. Uansett!